Všechny naše produkty si můžete zakoupit přímo u nás v Kovčíně, ve stánku na různých akcích - trhy, historické slavnosti a jarmarky, kterých se pravidelně zúčastňujeme, nebo si je

objednat.




Medovina vzniká kvašením medu rozpuštěného ve vodě s přidáním ušlechtilých vinných kvasinek. Na výrobu 100 l naší medoviny je použito 44 kg kvalitního medu z vlastní produkce, to znamená na každou 1/2 litrovou láhev přes 20 dkg, což oceníte v každém doušku tohoto lahodného moku. Medovina po dokvašení dozrává minimálně jeden až dva roky, výběrová tři a více let.

NAŠE MEDOVINA

Přírodní medovina 0,5 l
Složení: voda, med.

Obsah alkoholu: 11% obj.

210 Kč

Rybízová medovina 0,5 l

Složení: voda, med, šťáva z černého rybízu.

Obsah alkoholu: 11% obj.

 225 Kč

Skořicová medovina 0,5 l

Složení: voda, med, výluh ze skořice.

Obsah alkoholu: 11% obj.

215 Kč

Mandlová medovina 0,5 l

Složení: voda, med, mandlová příchuť.

Obsah alkoholu: 11% obj.

 220 Kč

Rybízová medovina 0,2 l

Složení: voda, med, šťáva z černého rybízu.

Obsah alkoholu: 11% obj.

105 Kč

Přírodní medovina 0,2 l

Složení: voda, med.

Obsah alkoholu 11% obj.

95 Kč

Skořicová medovina 0,2 l

Složení: voda, med, výluh ze skořice.

Obsah alkoholu: 11% obj.

100 Kč

Mandlová medovina 0,2 l

Složení: voda, med, mandlová příchuť.

Obsah alkoholu: 11% obj.

100 Kč

Medy rozdělujeme podle původu a to na květový a medovicový. Květový med dělají včely zahušťováním nektaru přineseného z květů, medovicový zahušťováním sladké šťávy prýštící z listí některých druhů stromů a keřů (dub, javor, lípa, svída atd.), nebo z nejmladších výhonků stromů jehličnatých (jedle, smrk, modřín).

Med dále rozdělujeme podle druhu rostlin z nichž byl donesen-lipový, akátový, z ovocných stromů, vřesový atd., nebo místa sběru např. luční nebo lesní.

Smíšený med je med obsahující oba uvedené druhy, jak květový tak medovicový a to v různém poměru. Takto smíšený med je již vybírán ze včelstev, které oba druhy medu donesly ve stejném období a uložily do pláství.

Krystalizace medu, nesprávně též nazývaná ,,cukernatění'', je proces zrání , který začíná po uložení medu do plástu a jeho zevním projevem je změna skupenství, kdy med tuhne. Krystalizace je známkou pravosti medu!

Pastovaný med se před krystalizací několikrát denně po dobu cca tří dnů míchá speciálním míchadlem, čímž dojde k rozbití krystalické struktury medu a med získá vláčnou pastovou konzistenci a již nezkrystalizuje.

NAŠE MEDY

Květový med 

Med z květů Kovčínského jara             950 g                                                 200 Kč


Pastovaný med

Jemně napastovaný květový med           950 g                                              210 Kč


Luční med

Květový med nasbíraný na loukách Plánického hřebene   950 g         210 Kč


Smíšený med

Mix květového a medovicového medu        950 g                                       220 Kč


Medovicový med

Tmavý med nazývaný též lesní                             950 g                               240 Kč


Lipový med

Chuťově výrazný květový med                                  950 g                             220 Kč

OVOCNÁ  VÍNA


Trnkové víno

Složení: fermentovaný výluh z trnek, voda, cukr.

Obsah alkoholu: 12% obj.           0,75 l

170 Kč

Jablečné víno

Složení: fermentovaná jablečná šťáva, cukr.

Obsah alkoholu: 12% obj.           0,75  l

170 Kč

Černý rybíz

Složení: voda, černý rybíz, cukr.

Obsah alkoholu: 12% obj.             0,75 l

170 Kč

Šípkové víno

Složení: fermentovaný výluh z šípků, voda, cukr.

Obsah alkoholu: 12% obj.             0,75 l

170 Kč

Pampeliškové víno

Složení: výluh z květů pampelišek, voda, cukr.

Obsah alkoholu: 12% obj.

170 Kč

Rýžový vermut

Složení: fermentovaný výluh z rýže, voda cukr.

Obsah alkoholu: 12% obj.             0,75 l     

170 Kč

NÁŠ  MED  NA  VÁŠ  STŮL